اگر دستگاه لیزر را عوض کنیم چه میشود؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که ممنوعیت در مورد تغییر دستگاه لیزر موهای زائد وجود ندارد و با عوارضی مواجه نخواهید شد. البته دستگاه لیزر جدیدی که انتخاب می کنید باید با تایپ رنگی پوست و نوع موهای بدن شما سازگار باشد. ما در ادامه به بررسی تغییر دستگاه لیزر و تاثیری که در تعداد جلسات یا شارژ آن خواهد گذاشت، می پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.
تغییر دستگاه لیزر در طول جلسات درمان
دستگاه لیزر نور متمرکزی را پخش می کند که توسط رنگدانه (ملانین) موجود در مو جذب می شود. این انرژی نور به گرما تبدیل شده و به فولیکول های مو آسیب می رساند و از رشد آن در آینده جلوگیری می کند. دستگاههای لیزر مختلف از طول موج های متفاوتی استفاده میکنند که بر اساس نوع پوست، رنگ و عمق فولیکول های مو، سطح کارایی متفاوتی دارند. بنابراین، تغییر دادن دستگاه لیزر ممکن است بر تعداد جلسات آینده و فاصله زمانی بین آن ها تاثیر بگذارد.
به عنوان مثال بیمار با پوست تیره (فیتزپاتریک پوست نوع V) و موهای ضخیم که جلسات را با لیزر الکساندرایت شروع می کند، ممکن است نتیجه مطلوب خود را از جلسات درمان دریافت نکند (زیرا الکساندرایت برای پوست های روشن تا زیتونی بسیار موثر است و در پوست ها تیره، خطر هیپرپیگمانتاسیون و سوختگی را افزایش می دهد). به همین دلیل تغییر دستگاه به لیزر کندلا موثرتر خواهد بود و تعداد جلسات لیزر را کاهش می دهد. زیرا دستگاه کندلا از دو طول موج الکس (مناسب پوست سفید) و اندیاگ (مناسب پوست تیره) برخوردار است. بنابراین تصمیم در مورد تغییر دستگاه لیزر باید با مشورت پزشک و بررسی تناسب دستگاه انتخابی با تناژ پوستی و میزان ضخامت موها انجام شود.
آیا تغییر دستگاه لیزر عوارضی دارد؟
به طور کلی، تا زمانی که دستگاه لیزر جدید متناسب با نوع پوست و ضخامت تارهای مو تعیین شود، تغییر دستگاه لیزر با عوارض جانبی خاصی همراه نیست. اما اگر لیزر جدید برای نوع پوست شما مناسب نباشد (به عنوان مثال از لیزر طراحی شده برای پوست های روشن تر روی پوست های تیره استفاده گردد)، ممکن است عوارضی مانند سوختگی، هیپرپیگمانتاسیون یا سوزش ایجاد شود.
تغییر دستگاه لیزر برای شارژ
معمولا افرادی که جلسات لیزر را به پایان می رسانند و به نتیجه قابل قبولی از لیزر موهای زائد رسیده اند نیز به جلسات لیزری تحت عنوان شارژ نیاز دارند. ممکن است برخی از فولیکول های مو بعد از گذشت مدت زمانی (معمولا به دلایل هورمونی یا چرخه رشد مو) مجددا فعال شوند و رشد کنند. به همین دلیل است که جلسات تمدید برای هر یک از مراجعین در نظر گرفته می شود. اما سوال کلیدی این جا است: آیا می توان دستگاه لیزر را برای جلسات شارژ تغییر داد؟ در یک پاسخ کلی، تا زمانی که دستگاه لیزر و طول موج آن متناسب با ویژگی های شما (فیتزپاتریک و ضخامت مو) باشد ، مشکلی ایجاد نخواهد شد.
آیا تغییر دستگاه لیزر موهای زائد منجر به پرمویی می شود؟
تغییر دستگاه لیزر در طول جلسات درمانی معمولاً منجر به رشد موهای جدید نمی شود، اما می تواند بر اثربخشی کلی درمان تأثیر بگذارد و بسته به عوامل مختلفی بر الگوهای رشد مجدد مو تاثیر بگذارد.
طول موج های مختلف: لیزرها در طول موج های مختلفی عمل می کنند که هر کدام برای هدف قرار دادن انواع خاصی از مو و پوست طراحی شده اند. به عنوان مثال، لیزر الکساندرایت (755 نانومتر) برای پوست روشن تر و موهای ظریف موثرتر است، در حالی که لیزرهای Nd (با مشخصه 1064 نانومتر) برای پوستهای تیرهتر و موهای ضخیم مناسبتر هستند. در نتیجه اگر به لیزری بروید که برای نوع مو و پوست شما مؤثرتر است، می تواند تعداد جلسات مورد نیاز برای لیزر شما را کاهش دهد. در حالی که اگر دستگاه جدید تناسب کمتری با شرایط شما داشته باشد، نتایج حذف فولیکول ها چندان موثر نخواهد بود.
رشد مجدد مو: تعویض دستگاه ها ممکن است پیشرفت انجام شده با دستگاه قبلی را مختل کند. اگر لیزر جدید به اندازه کافی برای شرایط شما موثر نباشد، ممکن است رشد مجدد موها را مشاهده کنید.
اکنون که به سوال کلیدی “آیا تغییر دستگاه لیزر در طول جلسات درمان ممکن است؟” پاسخ دادیم، بیایید تا نگاهی به مناسب ترین دستگاه لیزر برای هر طیف رنگی پوست و ضخامت مو بپردازیم.
معرفی بهترین دستگاه لیزر موهای زائد
1- دستگاه کندلا، مناسب انواع رنگ پوست و ضخامت مو
استاندارد طلایی لیزر در جهان
طول موج: دو طول موج الکس (مناسب پوست سفید) و اندیاگ (مناسب پوست تیره)
طیف رنگی: از ترکیبی از طول موج ها استفاده می کند به همین دلیل برای انواع رنگ پوست مناسب است.
ضخامت مو: برای انواع ضخامت مو کارایی لازم را دارد و موثر عمل می کند.
لیزر کندلا بدون تماس با سطح پوست است و از دستگاه خنک کننده دینامیک (DCD) برای عدم سوزش پوست و افزایش راحتی مراجعین استفاده می کند.
2- دستگاه سوپرانو تیتانیوم، مناسب انواع رنگ پوست و ضخامت مو
طول موج: 755 نانومتر (الکساندریت)، 810 نانومتر (دیود)، 1064 نانومتر (Nd) – سیستم چند طول موجی
طیف رنگی: از ترکیبی از طول موج ها استفاده می کند به همین دلیل برای طیف وسیعی از انواع پوست (فیتزپاتریک I-VI) مناسب است.
ضخامت مو: برای انواع ضخامت مو کارایی لازم را دارد.
3- دستگاه لیزر الکساندرایت، مناسب پوست روشن و موهای نسبتا ضخیم
طول موج: 755 نانومتر
طیف رنگ: لیزر الکساندرایت در طیف مادون قرمز نزدیک عمل می کند. جذب ملانین در فولیکول های مو بسیار زیاد است. به همین دلیل اغلب برای پوست های روشن تا متوسط مناسب است. برای پوست های تیره چندان ایده آل نیست زیرا می تواند خطر هیپرپیگمانتاسیون را افزایش دهد.
ضخامت مو: برای موهای ضخیم تر تا متوسط موثر است. الکساندرایت به ویژه برای رفع موهای زائد نسبتا ضخیم در انواع پوست روشن تر (فیتزپاتریک نوع پوست I-III) کارآمد است.
4- دستگاه لیزر دایود، مناسب پوست نسبتا تیره و موهای ضخیم
طول موج: 800-810 نانومتر
طیف رنگ: در مقایسه با لیزر الکساندرایت کمتر توسط ملانین جذب می شود و برای طیف وسیع تری از انواع پوست مناسب است. اما حداکثر عملکرد آن برای پوست های تیره رنگ است.
ضخامت مو: برای موهای متوسط تا ضخیم موثر است.
مقایسه دستگاه های لیزر و طیف های رنگی پوست
فیتزپاتریک (طیف های رنگی پوست) بر اساس واکنش پوست هر فرد نسبت به اشعه ماوراء بنفش تعیین می شود و در 6 دسته کلی قرار می گیرد. در نظر داشته باشید که با توجه به نوع رنگ پوست، طول موج های متفاوتی برای انتخاب دستگاه لیزر در هر فرد مناسب است.
طول موج | طیف پوست |
طول موج الکساندرایت (755 نانومتر) | پوست روشن و سفید |
طول موج دایود (810 نانومتر) | پوست تیره |
اندیاگ (1064 نانومتر) | پوست گندمی و تیره |
نتیجه گیری: تغییر دستگاه لیزر بین جلسات
لیزر به عنوان یک راه حل موثر برای از بین بردن موهای زائد شناخته می شود. این فرایندی تدریجی است، به جلسات مستمر نیاز دارد و هر جلسه فولیکول های مو که در مراحل مختلف رشد هستند، مورد هدف قرار می گیرند. با این حال، برخی از افراد به دلیل عدم کسب نتیجه رضایت بخش، تصمیم به تغییر دستگاه لیزر می گیرند. این دسته از افراد غالبا سوالات متعددی در مورد فاصله و تعداد جلسات یا عوارض ناشی از تغییر دستگاه لیزر دارند که ما در طی این مقاله به تمامی آن ها پاسخ دادیم.
شماره تماس کلینیک جهت رزو نوبت لیزر کندلا
سوالات پر تکرار
1- عوارض تغییر دستگاه لیزر کدام است؟
اگر دستگاه لیزر جدیدی که انتخاب می کنید با شرایط پوست و مو شما سازگار باشد، عارضه و مشکل خاصی ایجاد نمی شود. در مورد تغییر دستگاه حتما با پزشک یا تکنسین لیزر مشورت کنید.
2- قوی ترین دستگاه لیزر موهای زائد کدام است؟
در حال حاضر، دستگاه لیزر کندلا به عنوان استاندارد طلایی لیزر موهای زائد شناخته می شود که رد انواع طیف های رنگی پوست و ضخامت موی متفاوت، کارایی لازم را دارد.
3- آیا تغییر دستگاه لیزر، تعداد جلسات را زیاد می کند؟
اگر دستگاه جدید و طول موج های آن انطباق بیشتری با رنگ پوست و ضخامت تارهای مو داشته باشد، اثربخشی لیزر بیشتر شده و تعداد جلسات مورد نیاز کاهش می یابد.