آزمایشات قبل از کاشت مو

آزمایشات قبل از کاشت مو

آنچه در این مقاله می‌خوانید ...

آزمایشات قبل از کاشت مو کدامند؟ شما برای کاشت مو نیاز به انجام یک آزمایش خون ساده حدود 10 روز قبل از کاشت مو دارید تا آیتم هایی همچون غلظت خون، تیروئید، عملکرد کبد، وضعیت پلاکت خون و غیره توسط پزشک متخصص بررسی شود. این آزمایشات قبل از کاشت مو تضمین می کنند که آیا فرد مناسبی برای کاشت مو هستید و نتیجه درمان شما تا چه میزان رضایت بخش خواهد بود. ما در این مقاله تمامی آزمایشات لازم برای کاشت مو را که توسط پزشکان متخصص کلینیک کاشت مو نهال تعیین شده اند، بررسی خواهیم. تا انتها با ما همراه باشید. 

لیست آزمایشات لازم قبل از کاشت مو

آیتم های آزمایشات لازم قبل از کاشت مو

همانطور که پیشتر گفته شد، آزمایشات قبل از کاشت مو در حقیقت یک آزمایش خون ساده است که در حالت ناشتا باید آن را انجام دهید. در این آزمایش، 10 آیتم زیر بررسی خواهد شد:

  1. شمارش سلول های خونی (CBC Diff)
  2. قند خون (FBS)
  3. عملکرد کبد (AST.ALT)
  4. نیتروژن اوره خون و کراتین (BUN.CR)
  5. رسوب گلبول های قرمز (ESR.CRP)
  6. چربی خون (TG.Cholesterol)
  7. تست های انعقادی (PT. PTT. INR)
  8. هورمون محرک تیروئید (TSH)
  9. اچ آی وی (HIV AB)
  10. هپاتیت C و B مزمن (HCV AB, HBS AG)

موارد فوق از جمله آیتم ها و تست هایی هستند که در هر کلینیک و مرکز کاشت مو معتبر مشترک بوده و پیش از انجام کاشت ضروری هستند. البته آزمایشات قبل از کاشت مو برای خانم ها دارای آیتم ها و موارد دیگری نیز هست که ما در ادامه مقاله به تفصیل به آن نیز خواهیم پرداخت.

هزینه آزمایش کاشت مو

هزینه آزمایشات برای کاشت مو (در سال 1403) معمولا در محدوده 500 الی 900 هزار تومان قرار دارد. با توجه به اینکه کاشت مو یک درمان زیبایی است، هزینه های آن تحت پوشش بیمه درمانی قرار نمی گیرد؛ با این حال ما در کلینیک نهال، برخی از آیتم های ضروری آزمایش را برای شما روی بیمه ثبت می کنیم تا هزینه آزمایشات کاهش یابد. جهت دریافت مشاوره تخصصی با مشاوران تخصصی ما در کلینیک تخصصی نهال (به عنوان مرکز کاشت مو در شیراز) در ارتباط باشید. 

مشاوره و رزرو نوبت

جهت مشاوره و رزرو نوبت تصاویر سر (جلوی سر، بالای سر، پشت سر) را به یکی از پیامرسان‌های فعال (واتساپ، روبیکا، ایتا، تلگرام) به شماره 09172167177 ارسال کنید

چه زمانی باید برای آزمایشات قبل از کاشت مو اقدام کرد؟

بهترین زمان برای انجام آزمایش های قبل از کاشت مو 2 هفته الی 10 روز قبل از کاشت مو است. پزشک متخصص کلینیک باید نتایج آزمایشات شما را بررسی کند و در صورت لزوم (مثلا غلظت خون یا چربی بالا) یک دوره درمان را برای شما در نظر بگیرد تا پس از آن به انجام کاشت اقدام نمایید؛ به همین دلیل است که توصیه می کنیم انجام آزمایشات را به چند روز مانده به کاشت موکول نکنید. 

زمان مناسب انجام آزمایشات، 2 هفته قبل از کاشت مو است.

جواب ازمایش کاشت مو چند روز طول میکشد؟

با توجه به آزمایشگاهی که مراجعه می کنید، جواب آزمایشات کاشت مو معمولا 2 تا 5 روز بعد آماده می شود. اگر تصمیم به کاشت مو در شیراز و کلینیک مو نهال دارید، می توانید آزمایشات را در شهر خودتان انجام دهید و برای تیم مشاوره (از طریق پیام رسان های داخلی و خارجی) ارسال نمایید. تیم پزشکی نتایج آزمایش را بررسی کرده و در صورت نبودن مشکل، به شما اطمینان خاطر می دهند که کاشت در موعد مقرر و بدون هیچ مشکلی انجام خواهد شد. 

نکته: در صورتی که می خواهید آزمایشات را در شیراز انجام دهید، می توانیم شما را به آزمایشگاه های تخصصی که نتایج آزمایشات را فوری تحویل می‌دهند، ارجاع دهیم. 

ممنوعیت کاشت مو

آیا افراد دارای دیابت می توانند کاشت مو انجام دهند؟

حد معمول قند خون ناشتا شما باید بین  70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) باشد. برای افرادی که دیابت دارند، ممکن است فرایند بهبود زخم های ایجاد شده در طی فرایند کاشت مو کندتر انجام شود.

آیا افراد دارای بیماری های قلبی و عروقی می توانند کاشت مو انجام دهند؟

بیماران قلبی عروقی اغلب از داروهای ضد انعقاد یا ضد فشار خون استفاده می کنند که می تواند خطر خونریزی در طول فرایند کاشت را افزایش دهد؛ در نتیجه قطع موقت آن ها در چند روز قبل و بعد از کاشت مو ضروری است.  همچنین، استرس زمان کاشت را نیز باید در نظر گرفت. قبل از هر تصمیمی نظر پزشک متخصص خود را جویا شوید. 

آیا افراد دارای هپاتیت می توانند کاشت مو انجام دهند؟

هپاتیت می تواند خطر عفونت و خونریزی را افزایش دهد. به طور کلی، کاشت مو را به افراد دارای هپاتیت مزمن پیشنهاد نمی کنیم.

آیا افراد با اختلالات تیروئیدی می توانند کاشت مو انجام دهند؟

اگر نتیجه آزمایش های قبل کاشت مو، اختلالات تیروئیدی را نشان داد، بهتر با نظر پزشک متخصص ابتدا تحت درمان قرار گیرید و یک دوره مصرف دارویی را بگذرانید تا هورمون های TSH متعادل شوند. پرکاری و کم کاری تیروئید هر کدام به  نوعی در ریزش و نازک شدن مو و خشکی پوست موثر هستند.

آیا افراد دارای چربی خون می توانند کاشت مو انجام دهند؟

ممنوعیت قطعی وجود ندارد با این حال، فشار خون بالا می تواند خطرات قلبی عروقی به همراه داشته باشد. اقدامات احتیاطی و مشورت با پزشک متخصص قبل از کاشت مو ضروری است.

حالا که با آیتم ها، هزینه و زمان آزمایشات قبل از کاشت مو آشنا شدید، بیایید در ادامه به طور تخصصی تر، آیتم های آزمایشات لازم برای کاشت مو را بررسی کنیم و ببینیم که تفسیر هر یک از این آن‌ ها چیست.

بررسی و تفسیر آیتم های آزمایش خون قبل از کاشت مو

1- تست شمارش سلول های خونی (CBC Diff)

این تست به بررسی بسیاری از بیماری های خونی (مانند کم خونی، عفونت و لوسمی) می پردازد و اطلاعات زیادی را از نمونه خون شما دریافت می کند که برای واجد شرایط بودن کاشت مو مهم است. از جمله:

  • تعداد و انواع گلبول‌های سفید خون (WBC): بدن شما دارای 5 نوع گلبول سفید است که همه در مبارزه با عفونت ها نقش دارند. تعداد زیاد WBC یا نوع خاصی از WBC ممکن است به این معنی باشد که شما در جایی از بدن خود عفونت یا التهاب دارید. تعداد کم WBC ممکن است به این معنی باشد که شما در معرض خطر عفونت هستید.
  • تعداد گلبول‌های قرمز خون (RBC): گلبول های قرمز، اکسیژن را در سراسر بدن حمل کرده و دی اکسید کربن اضافی را حذف می کنند. گلبول های قرمز بسیار کم ممکن است نشانه کم خونی یا سایر بیماری ها باشد و در موارد نادر، بیش از حد بودن آن ممکن است باعث مشکلاتی در جریان خون شود.
  • توزیع گلبول های قرمز (RDW، RDW-CV یا RDW-SD): این شاخص نشان می دهد که سلول ها از نظر حجم و اندازه تا چقدر شبیه یکدیگرند. به عنوان مثال، اگر کم خونی دارید، ممکن است تفاوت های بیشتری در اندازه گلبول های قرمز داشته باشید.
  • هماتوکریت (HCT): هماتوکریت پایین ممکن است نشانه خونریزی بیش از حد باشد. یا ممکن است به این معنی باشد که شما کمبود آهن یا سایر اختلالات دارید. هماتوکریت بالاتر از حد طبیعی می تواند ناشی از کم آبی بدن یا سایر اختلالات باشد. ارزیابی تمامی این آیتم ها در طی فرایند کاشت مو اهمیت دارند.
  • هموگلوبین (Hgb، Hb): هموگلوبین یک پروتئین در گلبول های قرمز خون است. اکسیژن را از ریه های شما به بقیه بدن می رساند. ناهنجاری ها می تواند نشانه مشکلاتی از کم خونی تا بیماری ریوی باشد.
  • حجم متوسط ​​گلبول های قرمز (MCV): زمانی که گلبول های قرمز خون شما بزرگتر از حد طبیعی باشد، MCV بالا می رود. اگر کم خونی ناشی از سطوح پایین ویتامین B-12 یا فولات دارید، این اتفاق می افتد. اگر گلبول‌های قرمز خون شما کوچک‌تر است، می‌تواند به معنای انواع دیگری از کم‌خونی (مانند کم‌خونی فقر آهن) باشد.
  • شمارش پلاکت (PLT): پلاکت ها قطعات سلولی هستند که در لخته شدن خون نقش دارند. تعداد بسیار کم پلاکت ها ممکن است به این معنی باشد که شما در معرض خطر خونریزی هستید. این آیتم نیز در کاشت مو بسیار مهم است و سطح معقول آن تضمین می کند که شما در حین فرایند کاشت مو با خونریزی شدید مواجه نخواهید شد.  
  • میانگین هموگلوبین سلولی (MCH): این آزمایش میزان هموگلوبین گلبول های قرمز شما را اندازه گیری می کند.

2- قند خون (FBS)

قند خون ناشتا به سطح گلوکز خون پس از اینکه یک فرد حداقل به مدت 8 ساعت غذا نخورده است، اشاره دارد. این اندازه گیری معمولاً برای تشخیص و پایش دیابت و سایر شرایط مرتبط با متابولیسم گلوکز خون استفاده می شود. سطوح بالای FBS می‌تواند نشان‌دهنده دیابت کنترل‌نشده باشد، که ممکن است بعد از کاشت مو پیامدهایی مثل بهبودی  کندتر یا عفونت را به دنبال داشته باشد.

 

3- عملکرد کبد (AST.ALT)

سطوح آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، پارامترهای حیاتی برای ارزیابی قبل از انجام کاشت مو هستند. کبد نقش مهمی در متابولیسم داروها و داروهای مورد استفاده در طی فرآیند کاشت مو ایفا می کند. افزایش سطح AST و ALT می تواند نشان دهنده بیماری های زمینه ای کبدی مانند هپاتیت، بیماری کبد چرب یا سیروز باشد که ریسک اقدام به کاشت مو را بالا می برد. 

 

4- نیتروژن اوره خون و کراتین (BUN.CR)

این دو مورد از آیتم های مهم عملکرد کلیه هستند که باید قبل از انجام کاشت مو مورد ارزیابی قرار گیرند. افزایش سطح BUN و کراتین می تواند نشان دهنده اختلال در عملکرد کلیه یا کم آبی بدن باشد.

 

5- رسوب گلبول های قرمز (ESR.CRP)

 ESR سرعت نشستن گلبول های قرمز خون را اندازه گیری می کند و میزان بالاتر نشان دهنده وجود التهاب در بدن است. CRP نیز سطح پروتئینی که توسط کبد در پاسخ به التهاب تولید می شود، را می سنجد. افزایش CRP نیز نشان دهنده التهاب حاد است. شناسایی چنین شرایطی قبل از کاشت مو برای جلوگیری از عوارض بسیار مهم است. اگر سطوح ESR یا CRP بالا تشخیص داده شود، ممکن است عاقلانه باشد که کاشت مو را تا زمانی که علت اصلی التهاب برطرف شود به تعویق بیندازید.

 

6- چربی خون (TG.Cholesterol)

 افزایش سطح تری گلیسیرید و کلسترول از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته هستند. ارزیابی این سطوح به شناسایی بیماران در معرض خطر کمک می کند. اطمینان از اینکه سطح چربی خون شما در محدوده طبیعی قرار دارد برای کاشت مو ضروری است. 

 

7- تست های انعقادی (PT. PTT. INR)

آزمایشات انعقادی به شناسایی اختلالات خونریزی زمینه ای مانند هموفیلی، بیماری فون ویلبراند یا کمبود فاکتورهای انعقادی خاص کمک می کند. بدن شما باید عملکرد انعقادی مناسبی داشته باشد تا از خونریزی بیش از حد در طول و بعد از کاشت مو جلوگیری شود.

نکته مهم: به همین دلیل است که به مراجعین توصیه می کنیم مصرف داروهای ضد انعقادی مثل وارفارین، هپارین یا آسپرین را با تشخیص پزشک موقتا متوقف کنید تا احتمال بروز خونریزی در طی کاشت مو کاهش یابد. 

 

8- هورمون محرک تیروئید (TSH)

 افزایش سطح TSH می تواند نشان دهنده کم کاری تیروئید باشد؛ در این حالت غده تیروئید هورمون های تیروئید کافی تولید نمی کند. سطوح پایین TSH نیز می تواند نشان دهنده پرکاری تیروئید باشد. در هر دو حالت، موفقیت کاشت مو شما تحت تاثیر قرار می گیرد. بنابراین باید قبل از کاشت مو مشکلات تیروئید شما تشخیص داده شده و کنترل شود. 

 

9- تست های سرولوژی

این آزمایش‌ها، وجود آنتی‌بادی‌ها یا آنتی‌ژن‌ها در خون را تشخیص می دهد و وجود  عفونت‌های احتمالی را بررسی می کند. از جمله تست های سرولوژی قبل از کاشت مو عبارتند از:

اچ آی وی (HIV AB): این آیتم از آزمایش، آنتی بادی های ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) را که بر سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد، شناسایی می کند. جهت اطمینان از ایمنی و سلامت دیگر مراجعین و تیم پزشکی، قرار دادن این آیتم در آزمایش های قبل از کاشت مو ضروری است.

هپاتیت C و B مزمن (HCV AB, HBS AG): قبل از کاشت مو، شناسایی عفونت‌های فعال هپاتیت C یا B که می تواند آسیب جدی به کبد وارد کنند، بسیار مهم است. عفونت های مزمن هپاتیت می توانند خطر خونریزی در طی فرایند کاشت را نیز افزایش دهند. 

آیتم های آزمایشات قبل از کاشت مو برای زنان

اغلب موارد آزمایش خون، برای مردان و زنان یکسان است. با این حال، زنانی که تصمیم به کاشت مو دارند، باید آیتم های دیگری نیز در آزمایشات لازم قبل کاشت مو داشته باشند. 

جدول زیر، آیتم های آزمایش خون قبل کاشت خانم ها را نشان می دهد که توسط پزشکان متخصص کلینیک نهال، ضروری در نظر گرفته شده اند. همانطور که ملاحظه می کنید بسیاری از آیتم ها با موارد گفته شده در بالا، مشترک هستند.

آزمایش کاشت مو برای زنان

CBC Diff (شمارش سلول های خونی)

FBS (قند خون ناشتا)

AST و ALT (تست‌های کبد)

BUN.CR (نیتروژن اوره خون و کراتینین)

ESR.CRP (رسوب گلبول های قرمز و پروتئین واکنشی )

TG.Cholesterol (تری گلیسیرید و کلسترول)

PT. PTT INR (تست های انعقاد خون)

HIV AB. HCV AB. HBS AG (اچ آی وی و هپاتیت مزمن)

TSH (هورمون محرک تیروئید)

DHT. Testosterone. DHEA-S (بررسی سطح هورمون)

PROLACTIN (پرولاکتین)

FSH. LH (هورمون محرک فولیکول، هورمون لوتئین کننده)

OH-17: OH PROGESTERONE

ANDROSTENEDIONE (آندروستندیون)

نتیجه گیری

انجام آزمایش خون قبل از کاشت مو برای ارزیابی وضعیت سلامت شما و واجد شرایط بودنتان برای کاشت مو ضروری است. در صورت مطلوب نبودن برخی آیتم های آزمایش، ممکن است به یک دوره مصرف دارو نیاز داشته باشید و یا در موارد حادتر (مثل هپاتیت)، کاشت مو به شما توصیه نشود. تمامی تلاش تیم پزشکی کلینیک تخصصی نهال این است که یک کاشت مو پرتراکم و تضمینی داشته باشید؛ به همین دلیل است که در بررسی وضعیت جسمانی شما، حساسیت و دقت لازم را نشان می دهیم. 

جهت دریافت مشاوره تخصصی، با مشاوران مرکز کاشت مو نهال در ارتباط باشید. 

سوالات پر تکرار

آزمایش کاشت مو شامل چه آیتم هایی است؟

آزمایش برای کاشت مو، یک تست خون ساده است که در آن آیتم هایی مثل تیروئید، عملکرد کبد، شمارش سلول های خونی، قند و چربی و غیره گنجانده شده است. 

هزینه آزمایشات قبل از کاشت مو چقدر است؟

هزینه آزمایش های لازم برای کاشت، در سال 1403 تقریبا بین 500 تا 900 هزار تومان تخمین زده می شود. 

جواب آزمایشات کاشت مو چند روز طول می کشد؟

بستگی به آزمایشگاهی که مراجعه کرده اید دارد؛ اما معمولا 2 تا 5 روز برای دریافت نتایج آزمایش باید صبر کنید. 

آزمایش خون برای کاشت مو چه موقع باید انجام شود؟

مراکز کاشت مو، به آزمایشاتی که مربوط به چند ماه گذشته باشد نمی توانند اتکا کنند. بهترین زمان برای انجام آزمایشات، حدود 2 هفته مانده به زمان کاشت مو است. 

آیا برای انجام آزمایشات کاشت مو باید ناشتا بود؟

بله، برخی از آیتم هایی در آزمایش قرار داده شده است (مانند قند خون) که لازم است ناشتا باشید.